Seniorenwoningen

Bo-Ex wil senioren die op zoek zijn naar een (beter passende) woning op een laagdrempelige manier helpen bij het vinden van die woning. Op deze pagina vindt u alle wooncomplexen van Bo-Ex in Utrecht, die geschikt zijn voor 65-plussers.

U kunt zich als oudere zo rustig oriënteren op een mogelijk nieuwe woning en nadenken over uw wensen en behoeften. Zodra een woning in een van deze complexen vrijkomt op de website van DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet), heeft u uw keuze dan misschien al gemaakt. En kunt u snel reageren op de vrijgekomen woning.

In de seniorencomplexen zijn vaak een gezamenlijke woonkamer, ontmoetingsruimte en/of gezamenlijke tuin aanwezig. U kunt daar andere bewoners ontmoeten of samen activiteiten ondernemen als u dat leuk vindt.

Op de website van DĀK regio Utrecht ziet u welke woningen op dit moment te huur staan en welke regels bij de woningtoewijzing van toepassing zijn.

DĀK regio Utrecht

De appartementencomplexen
De Woonadviseur Ouderen 55+

De Woonadviseur Ouderen helpt alle ouderen (55+) in de stad Utrecht die op zoek zijn naar een passende woning. De woonadviseur helpt u met kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld met het vinden van de juiste instanties, mogelijk geschikte woonvormen, welke voorrangsregelingen er zijn en of er passende nieuwbouw komt. Maar ook met het omgaan met alle digitale informatie of het zoeken naar een nieuwe woning. Deze dienstverlening is gratis en in opdracht van de gemeente Utrecht en de Utrechtse woningcorporaties.

De Woonadviseur Ouderen 55+

Meer informatie: De Woonadviseur Ouderen 55+

Van Groot naar Beter

Als u van een grote sociale huurwoning (minimaal 4 kamers) naar een kleinere sociale huurwoning (maximaal 3 kamers) wilt verhuizen, kunt u gebruik maken van de voorrangsregeling 'Van Groot naar Beter'. De netto huur van de nieuwe (kleinere) woning wordt nooit meer dan € 50,- hoger dan wat u nu betaalt aan netto huur.

Van Groot naar Beter